Syndicus

"Beheer van de gemene delen in mede-eigendom", ook wel "syndicschap" genoemd, is "zoals een 'goede huisvader' zorgen dat de gemene delen in een onroerend goed beheerd worden".

De aanstelling van een syndicus of beheerder is wettelijk verplicht van zodra er sprake is van mede-eigendom, wanneer er dus meer dan één eigenaar in een gebouw of een groep van gebouwen is. Dit kunnen kantoren, appartementen, garages, of een combinatie van dit alles zijn.

Bepaalde delen in een appartementsblok zijn gemeenschappelijk voor alle eigenaars (inkomhal, lift, gevel,…) en dus zijn er heel wat gemeenschappelijke kosten. De eigenaars kiezen een bestuur (raad van mede-eigendom) om hen te vertegenwoordigen, maar het dagelijkse beheer is in handen van een syndicus. U vindt hier een gedetailleerde lijst van de wettelijke plichten van de syndicus die uiteraard in ons basisaanbod vervat zitten.

Op 1 januari 2019 ging de vernieuwde wet op mede-eigendom van kracht, hetgeen heel wat gevolgen had voor de vereniging van mede-eigenaars. De huidige wet is zeker een verbetering want vereist een nog verder doorgedreven professionalisme, wat een grotere rechtszekerheid garandeert. Hier vindt u een kopie van de nieuwe wet.


Maak een afspraak

Onze kenmerken

Waarden

Als professionele syndicus dragen wij onze waarden hoog in het vaandel

Lees meer

Taken

Wanneer wij een offerte maken zijn onze handelingen, conform de in voege getreden wet van 01/09/2010, minstens begrepen in de opgegeven prijs

Lees meer

Tarieven

Bekijk onze voordelige tarieven en ontvang een offerte op maat

Lees meer

Coaching

Ons servicepakket "syndicoaching" maakt het u, mede-eigenaar, mogelijk om met de nodige begeleiding en advies zelf het beheer waar te nemen.

Lees meer

Contact